.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ

Γιατί να μάθει κάποιος Ιταλικά;
Μια απολαυστική μακαρονάδα δεν ήταν ο μόνος λόγος που αγαπήσαμε την Ιταλία, τους κατοίκους και τη γλώσσα της. Είναι περισσότερο η επιθυμία να μιλήσουμε την μουσική αυτή γλώσσα και να μυηθούμε στην πλούσια καλλιτεχνική της κληρονομιά.

Ποιά είναι τα πιο ευρέως αναγνωρισμένα διπλώματα στην Ιταλική γλώσσα;
Τα πιο αναγνωρισμένα διπλώματα στην Ιταλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη θεωρούνται τα Celi (1, 2, 3, 4, 5).

Σε ποιο επίπεδο μπορεί κάποιος να ανταπεξέλθει στα προβλήματα της καθημερινότητας;
Το Celi 2 είναι το επίπεδο-όριο. Πιστοποιεί τις ικανότητες ενός ανεξάρτητου ιταλομαθή, ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες ενός ταξιδιού, να υποβάλει παράπονα, να τα καταφέρει σε μια απρόβλεπτη κατάσταση στις συγκοινωνίες, να κάνει μια φιλική συζήτηση και να υποστηρίξει την προσωπική του άποψη.

Πόσος καιρός απαιτείται για την απόκτηση του διπλώματος Celi 3;
Ενας σπουδαστής χρειάζεται τρία έτη για να δώσει το δίπλωμα Celi 3. Ενήλικες με καλή γνώση άλλων γλωσσών και συστηματική μελέτη μπορούν να περιορίσουν την χρονική διάρκεια στα 2 χρόνια για την απόκτηση του ανωτέρω πτυχίου.

Για να παρουσιαστεί κάποιος στις εξετάσεις ανώτερου διπλώματος πρέπει να είναι κάτοχος των προηγούμενων;
Τα διπλώματα δεν λειτουργούν αλυσιδωτά. Η απόκτηση κάποιου ανώτερου διπλώματος δεν προϋποθέτει την κατοχή των προηγούμενων. Κάθε υποψήφιος μπορεί να παρουσιαστεί στις εξετάσεις όποιου διπλώματος θέλει και όποτε θέλει.

Κάθε πότε διεξάγονται οι εξετάσεις;
Οι εξετάσεις διεξάγονται τρείς φορές τον χρόνο: Νοέμβριο, Μάρτιο και Ιούνιο.

Υπάρχει η δυνατότητα προετοιμασίας για όσους ενδιαφέρονται να εισαχθούν στη σχολή Ιταλικής Φιλολογίας;
Ασφαλώς. Στο Κέντρο μας υπάρχει τμήμα που καλύπτει πλήρως το επίπεδο γνώσεων που ζητείται στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ

Γιατί να μάθετε Ισπανικά;
Πέρα από τη δυνατότητα επικοινωνίας με μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού (380 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν Ισπανικά σε όλο τον κόσμο), οι συνεργασίες της χώρας μας στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα με εταιρείες που προέρχονται από τις ισπανόφωνες χώρες ολοένα και διευρύνονται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Ισπανικά είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Είναι εύκολο να μάθει κανείς Ισπανικά;
Τα Ισπανικά βασίζονται στο λατινικό αλφάβητο. Συνεπώς η εκμάθησή τους δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ειδικά εάν ο σπουδαστής γνωρίζει καλά ακόμα μία λατινογενούς προέλευσης γλώσσα (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά κ.ά.).

Ποια διπλώματα μπορεί να αποκτήσει κανείς στα Ισπανικά;
Τα διπλώματα τα οποία μπορεί να αποκτήσει κάποιος στα Ισπανικά είναι το Inicial, το Intermedio, avanzado και το Superior.

Κάθε πότε διεξάγονται οι εξετάσεις;
Η διεξαγωγή των εξετάσεων για την απόκτηση των παραπάνω πτυχίων γίνεται τρείς φορές το χρόνο, κάθε Νοέμβριο, Μάιο και Ιούλιο.

Υπάρχει η δυνατότητα προετοιμασίας για όσους ενδιαφέρονται να εισαχθούν στη σχολή Ισπανικής Φιλολογίας;
Ασφαλώς. Στο Κέντρο μας υπάρχει τμήμα που καλύπτει πλήρως και με μεγάλη επιτυχία το επίπεδο γνώσεων που ζητείται στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στο τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας.

Είμαι γοητευμένος από την ισπανική κουλτούρα, αλλά δεν ενδιαφέρομαι να αποκτήσω κάποιο δίπλωμα πιστοποίησης γνώσης Ισπανικών. Υπάρχει κάποιο τμήμα που μπορώ να παρακολουθήσω;
Φυσικά. Κοντά μας μπορούν να έρθουν και όσοι αγαπούν τα Ισπανικά αλλά δεν θέλουν να υποβληθούν στις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος. Χωρίς άγχος θα προσεγγίσουν τη γλώσσα, την κουλτούρα, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τα τραγούδια, την ιστορία και τον τρόπο ζωής των ισπανόφωνων λαών.